Jabra Solemate, trådlös högtalare

Jabra SoleMateDet har nog inte undgått någon att jag tycker det här med ny teknik är ganska roligt. Inför sommarens husvagnsliv och annan semester har jag velat få tag på en bra och bärbar högtalare som går att koppla med telefon eller surfplatta. Till slut föll valet på Jabra Solemate, en liten kompakt högtalare som fått mycket bra betyg av olika kännare. Jag gillar att den har flera alternativ för ihop-koppling. Den kan anslutas både via bluetooth, 3,5mm minitele och via USB. Minitele-kabeln medföljer och sitter snyggt packad på undersidan av Solemate.

Enheten väger drygt 600 gram och känns väldigt gedigen. den har en gummerad undersida och känns väldigt stabil. På sidan finns kabelanslutningar och ett fysiskt på/av-reglage som man också använder för att sätta den i parningsläge. Enheten talar under parningen och även för att lämna information om anslutning och batteristatus. På ovansidan finns tre tydliga knappar, för att minska och öka volym samt för att få batteristatus och hantera samtal. Ja just det, Solemate kan också användas som högtalartelefon och har inbyggd mikrofon.

Redan när man slår på enheten första gången och hör uppstartsljudet förstår man att de har lyckats stoppa mycket ljud i liten förpackning. Solemate låter för sin storlek mycket bra och jag har inget att klaga på när det gäller ljudet. Visst, det är ju inte hemmabio-ljud men ändå är det bra mycket bättre än man kan våga hoppas på i det här formatet. Solemate är också stänk och stöttålig och levereras i skyddande väska så den ska förhoppningsvis trivas på diverse äventyr. Upp till 8 timmar batteri lovar tillverkaren. Laddning sker via microUSB.

Kanske finns det anledning att återkomma efter ett par veckors användning och se om man fortfarande känner sig nöjd.

Jabra Solemate kostar just nu ungefär 1100 hos de olika distributörerna. CDON har dock haft en Facebook-kampanj där man fått köpa den med 25% rabatt.

Dela i Sociala medier