Dags för nya radioprylar

Sennheiser HMD-26Jag har länge velat ha ett vettigt headset när jag sänder radio. Framförallt för att jag har svårt att komma tillräckligt nära skärmen för att se vad som står utan att det bli avkall på ljudkvaliteten då man måste böja sig bort från mikrofonen. Ett headset är på många sett en praktisk lösning vilket också gör att man är mer fri att röra sig i studion, inte bara för att se vad det står på datorn, det blir till exempel lättare att stå och sända.

Headset finns i alla upptänkliga former och prisklasser, men tyvärr är utbudet väldigt mycket sämre när man börjar prata om broadcast-kvalitet. Producerar man radio så räcker inte ett vanligt datorheadset utan det krävs både högre kvalitet på mikrofon och också andra kontaktdon. Efter mycket letande har valet fallit på Sennheiser HMD-26. Det är ett proffsheadset och kostar därefter. Sennheisesr kör ett intressant koncept, de säljer headset för sig och kabeln för sig. Det finns poänger med det eftersom de både erbjuder kabelanslutning med XLR5 (både mikrofon och ljud i ett) eller XLR3+Tele, det senare passar nog de flestas behov bäst då man använder en vanlig XLR-anslutning för att koppla in mikrofonen i mixerbordet och en 6,3mm teleplugg för ljudet.

Headsetet är beställt och är nu på väg från Tyskland. Det ska bli intressant att testa det. Tanken är att det ska funka att använda hemma för webradioproduktion ihop med mitt ljudkort och i studion i Haninge. Förhoppningsvis hinner det komma innan sändningen på onsdag så det går att testa det live då.

Andra bloggar om: , , ,

 

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Dags för nya radioprylar”

    1. Pingback: Baksidan med nätshopping | Joche.se