Trainsim World 4 – LowLevelFatalError

Jag har under många år spelat Train Sim World och det har alltid fungerat väldigt bra med min inte alldeles nya PC. Men eftersom den var väl utrustad när jag köpte den har den klarat sig prestandamässigt även när det kommit nya spelversioner. Därför var jag rätt säker på att jag skulle kunna spela Train Sim World 4 utan problem när det släpptes i september i år.

Jag fick dock problem direkt efter att jag köpt och installerat spelet på Steam. Så fort jag laddade vissa men inte alla bansträckor så krashade spelet och jag fick ett felmeddelande som såg ut ungefär så här:

LowLevelFatalError [File:Unknown] [Line: 3982] Retry was NOT sucessful.

Jag kunde inte heller ändra skärmupplösningen från 720p och de gånger spelet startade så upplevde jag en hel del problem.

Jag googlade naturligtvis efter lösningar på problemet men det var svårt att hitta en lösning som faktiskt fungerade. En del hävadade att felet hade med DirectX att göra och andra att lösningen var att ta bort filerna till sin profil. Det sistnämnda provade jag med resultatet att jag tappade hela min spelhistorik, alla poäng och medaljer. Tack och lov gick det att importera dessa igen från version 3. Men prova alltså inte det, för det kommer inte lösa problemet.

Efter att ha gett upp några veckor tog jag tag i problemet igen och hittade till slut ett inlägg i forumet hos Dovetail som löste problemet. Det visar sig att det handlar om att spelet inte installerats korrekt från Steam.

 

För att lösa problemet gå in i ditt bibliotek i Steam. Högerklicka på spelets namn i vänstermenyn och välj Egenskaper. Där går du fliken Installerade filer. Klicka på knappen ”Verifiera integritet hos spelfiler”. Nu gås alla filer igenom och eventuellt saknade filer installeras igen. I mitt fal var det tre filer som var felaktiga och krävde ominstallation.

För säkerhets skull så gjorde jag om verifieringen när Steam sa att det var klart för att vara säker på att allt var rätt. Denna gång saknades inga filer och jag kunde starta spelet igen. Nu kunde jag ändra till högsta upplösning och högsta grafikinställningar och det fungerar också att starta själva spelet oavsett vilken bana jag väljer att köra.

Stort tack till forumanvändaren ”SamTDS” som satte mig på spåret till lösningen.

Dela i Sociala medier

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    *