Äntligen mobil-TV

I torsdags, lagom till invigningen av OS, släppte Sveriges Television sin app till iPhone; SVT Play. Det är en rikgit bra app som fungerar över förväntan – så när som på en del små buggar som man ju kan tänka sig att de fixas till kommande versioner. Det finns möjlighet att lägga till program till sina favoriter så att man snabbt kan nå dem. Dock verkar bara de 1 eller 2 av de senaste programmen vara tillgängliga i mobilversionen. Tar man SVTs rollspelsunderhållning för barn, Barda, så finns bara i skrivande stund avsnitt 2 av 12 där, medan det i webversionen finns 1-3, rollspelsskola och extramaterial. Jag har svårt att se vad det ska finnas för anledning att begränsa utbudet i den mobila versionen. Det är också en klar brist att programmen dyker upp senare i iPhone-versionen än den gör i webversionen. Förhoppningsvis är det här saker som kommer lbi bättre i framtiden.

Jag tycker personligen att iPhone är aningens för liten för att använda som videotittare, men när storebror iPad kommer ut på marknaden kommer det bli riktigt grymt att köra SVT Play i den – och annan video också för den delen. Det ser jag fram mot.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier