Ibland har storleken faktiskt betydelse…

2013-09-28 11.39.36 2013-09-28 11.40.14I juli 2008 pensionerade jag min gamla Finlux-TV från -96 efter 12 års trogen tjänst. Den ersattes med 42″-tum platt-TV från Philips. Att gå från 28 till 42 tum var fantastiskt. Allt var så stort… Sen dess har mycket hänt på TV-fronten och framförallt har de smarta TV-mottagarna kommit. Nu efter flytten kändes det som läge att åter uppgradera sig. Efter visst funderande blev det en Samsung UE-55F6475 som fått flytta in. Det är en 55″ smart-TV med LED-panel.

Helt plötsligt kändes 42″ som litet. Bilden är fantastiskt stor och för mig som ser dåligt är det en klar fördel naturligtvis. Inte minst för att det går att sitta längre från TV:n och fortfarande se vad som visas på den. Det kändes lite udda att installera den när det första den bad om var nyckeln till vårt trådlösa nätverk. Hur mycket nytta man har just av smart-TV-funktionerna återstår väl att se, det mesta har vi redan i vår AppleTV, men exempelvis finns Magnine för smart-TV och det är ju en rätt trivsam tjänst. Det känns också lite udda med fjärrkontrollen som i stället för sifferknappar har en stor styrplatta. Det fungerar faktiskt riktigt bra och de knappar som faktiskt finns är väldigt taktila så det blir lätt att använda även om man inte ser. (För de som är mer old school så skickar faktiskt Samsung med en hederlig fjärr med knappar också, schysst va? :-) )  Den enda funktion som inte är testad är 3D-funktionen – men det är inte heller något jag har möjlighet att utreda, men det är säkert coolt för de som kan – även om det ju ser aningens muppigt ut när folk har såna där glasögon på sig. :)

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier