Ett bra dåligt exempel

2014-05-28 15.20.02
Bilden föreställer ett vägarbete vid ett övergångsställe nära Hökarängen T. Vägarbetet är utmärkt med fyra ”plastpelare” som inte ens står i arbetets fyra hörn.

Man kan gräva upp en gata och sen bara ställa ut små markeringar och låta bli att ställa ut riktiga koner med plastband emellan. Man kan också låta bli att ställa ut riktiga solida markeringar för ett vägarbete. Allt det kan man göra. Men det är inte rätt. I synnerhet inte i ett av de områden i Stockholm som har högst andel personer med synnedsättning.

Man kan ju tycka att Stockholm Stad som säger sig satsa på tillgänglighet och säkerhet i trafikmiljön borde lära sina entreprenörer att sköta sig bättre när de gör arbeten på kommunal mark. Nu har man dessutom tagit helg och troligen kommer det att se ut så här till bortåt måndag. Det här är ett riktigt dåligt exempel på hur det inte ska se ut. Skaderisken är väldigt hög.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier