Trådlös el

Nexa Trådlösa strömbrytareNja, det är kanske en lätt överdrift, men jag har införskaffat trådlösa strömbrytare till mina elurtag. Jag har fem stycken brytare och två fjärrar varav jag har kopplat 4 av mottagarna/brytarna till en och samma grupp för att med en knapptryckning kunna tända och släcka husets alla fönster- och bordslampor.

Jag valde ett system från ett företag som heter Nexa, vars komponenter säljs av Kjell & c:o (artikelnummer 50230 för 2-pack+fjärr och 50231 för singelmottagare). Det är utbyggbart med både dimmers och vanliga brytare, och det går till och med att ha infällda urtag med fjärrströmbrytare. Kjell säljer även ett annat system, men det är inte utbyggbart på samma sätt som Nexa-systemet.

För att min setup ska bli komplett måste jag dock kompletera med LCD-fjärrkontrollen. Med den kan man programmera timerfunktioner för av-och-påslag och liknande. Mycket praktiskt om man inte är hemma.

Nu har jag monterat allt och då samtidigt passa på att sätta upp adventsljusstakarna. Det är ju första advent i morgon!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    4 Replies to “Trådlös el”

    1. Du vet väl att det finns en modul (tror det är till Nexa) som man pluggar in i USB-porten på datorn, så kan den sedan styra alla uttag enligt schema man programmerar. Tex kan lampor styras efter solens upp och nedgång där du befinner dig :-)

    2. Hm, cool. Detta borde jag skaffa till adventsljusstakar och balkongbelysning. Förra året elräkning efter jul vill jag helst bara förtränga… :P

    3. Jo, jag har sett USB-modulen. Klart cool. Lite overkill i mitt lilla hemmasystem, men om man jobbar efter principen: Det går, då ska vi ha det, så är dte ju bara att skaffa. :)