Stockholm Pride 2019

Så har då årets Pridefestival gått av stapeln i Stockholm och jag och Nanna deltog traditionsenligt både med att besöka Pride Park på Östermalms idrottsplats och genom att gå i årets parad genom Stockholm.

Vår tanke var också att delta i ett seminarium på Pride House som RFSU höll under fredagen. Men tyvärr hade man totalt underskattat intresset för detta seminarium och det fanns minst tre gånger så många intresserade som det fanns platser i lokalen. Vi tog en promenad till Hornstull via Årstaviken i stället och tröstade oss med mjukglass på Skrovet innan vi tog tunnelbanan till Pride Park.

En annan tråkig sak är att Pride väljer att lägga sin huvudattraktion sist i artistprogrammet. Förståligt, ja visst, men med tanke på att vi är i Sverige i augusti så har kvällarna varit allt annat än ljumma. Och så sugen var jag ändå inte på att se Village People så det var värt att vänta och frysa. Så vi gick miste om Village People i fredags och om Weather Girls igår men vi har ändå haft trevliga kvällar. Enda smolket i bägaren från lördagskvällen var att vi fick vänta på vår mat i över en timme hos Moxy. Uppenbarligen hade något logistiskt brakat samman hos dom eftersom det bara var snabbmat på menyn. Det bör inte ta en timme att leverera en burgare och en tunnbrödsrulle nämligen. Det var uppenbarligen ett problem som uppstått under lördagen eftersom vi fick vår mat supersnabbt under fredagens besök hos dom.

Vi hade tänkt att gå med Unionen i paraden men efter att ha stått en längre stund under Centralbron och kikat på ekipagen som gick förbi så valde vi att hoppa in med Friskis & Svettis Stockholm i stället. Det kanske inte var mitt förstahandsval men det var ändå trevligt och det är alltid en härlig känsla att gå i paraden genom Stockholm.

Personligen tycker jag kanske att man borde begränsa paraden lite grann. Det känns som det är lite för många ekipage som det är nu och jag kan också störa mig lite på den kommersiella sidan av det hela. Jag har inget emot att företag går med i paraden men jag tänker att det då borde ställas krav på att dessa företag på något sätt har utmärkt sig i HBTQ-frågor. På det viset tror jag att paraden kan bli mer relevant och kanske också roligare att titta på för de som står vid sidan av.

Nu är det ett helt år till nästa Pride, men då syns vi så klart i paraden igen! Happy Pride!

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier