Netflix – första VOD-tjänsten som syntolkar

IMG_0003nfFrån och med idag börjar video on demand-tjänten Netflix att visa syntolkat innehåll. I ett första steg kommer Netflix att släppa syntolkning till några av sina egna original-serier och först ut är serien Daredevil som handlar om en blind advokat. Netflix lovar vidare att flera av filmtjänstens populäraste serier ska bli tillgängliga med syntolkning inom kort, däribland Golden Globe, House of cards och otroligt populära Orange is the new black.

Framöver kommer man även arbeta för att få in ytterligare syntolkat innehåll från filmmakare och uppdatera de filmer som redan har ett syntolkningsspår. Serierna syntolkas på engelska men Netflix säger att ytterligare språk kommer att komma efter hand.

Det är roligt att det äntligen händer något på VOD-scenen. Netflix är först ut med syntolkat innehåll och det är bara hoppas att fler följer efter.

Via Tillgänglig Bio-projektet finns även syntolkning till en del andra filmer tillgänglig. Exempelvis för filmerna 10 000 timmar, Svenskjävlar, Återträffen och The Double. Denna syntolkning kommer man åt genom en app för tillgänglig bio i sin smarta telefon.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier