HTC Desire, ett första intryck

Har idag börjat leka med en HTC Desire. HTCs senaste smartphone som kör operativsystemet Android 2.1 med HTCs eget skal HTC Sense ovanpå. Fick i min hand ett av de sista exemplaren av telefonen som över huvud taget får att få tag i i Stockholm just nu. HTC har kraftigt missbedömt efterfrågan på denna telefon i Sverige och koncentrerat sina leveranser till sydeuropa i stället för den kalla norden, så just nu är HTC Desire lika sällsynt som iPhone 3GS var vid släppet.

Det är inte helt lätt att ge ett spontant intryck annat än att det är en väldigt trevlig telefon. Den har multi touch precis som iPhone och mycket fungerar lika. HTC Sense ger en tillgång till 7 stycken hemskärmar där man kan placera både genvägar, mappar och widgets. Det finns widget för det viktigaste man kan vilja göra i telefonen och det är bara att anpassa tills man är nöjd.

Den mest uppenbara skillnaden mot iPhone är förstås möjligheten till multitasking. Spotify fungerar klockrent medan man surfar, smsar eller kör Runkeeper. Extra plus för att mitt headset med tillhörande mikrofonadapter som jag använt ihop med iPhone även fungerade fint med HTC Desire. Det funkar också att både starta, stoppa och byta låt i Spotify via headsettet. Mycket trevligt.

Jag kommer återkomma med en mer djupgående jämförelse mellan HTC Desire och iPhone 3GS om ett par dagar när jag haft större tid att testa saker i telefonen. Till exempel måste jag komma på hur katten musikhanteringen fungerar. :-)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    2 Replies to “HTC Desire, ett första intryck”

    1. Vad vill du veta om musikhanteringen? Finns väl en drös program som gör det på olika sätt.

      • Jag behöver snarare hitta en programvara (för mac) som kan hantera mina spellistor och podcast (helst helt automagiskt från iTunes-biblioteket).