Första dagen hemma

I dag är den första hela dagen hemma och också dagen för det första arbetet i sele på hemmaplan. Vi rastade själva i morse och det fungerade kanon som vanligt. Walter gick lös och gjorde det han skulle. Vid halv nio var det dags att gå iväg till jobbet för första gången. Vi gick i koppel till tunnelbanan och sen åkte vi till Skogskyrkogården där jag jobbar. Han fick gå i koppel fram till kontoret och sedan prova arbetsrummet där han kommer tillbringa dagarna framöver. Jag fick lov att möblera om lite. Min förra hund hade sin korg under skrivbordet. En mysig och bra plats. Walter är dock för hög så han slår i bordsskivan när han ställer sig upp. Vi landade på kontoret lagom till förmiddagsfikat så han fick stanna på rummet medan jag fikade. Sedan gav vi oss ut igen, denna gång för att gå hem via Tallkrogen och Gubbängsfältet. När vi kom över på ”vår” sida om Örbyleden så selade jag på Walter och han fick köra i sele hem på samma promenadväg som vi gick igår. Det fungerade jättefint och han svängde av på rätt ställe och gick hela vägen hem och utan kommando landade vi utanför dörren till huset hemma.

Vi tog bilen tillbaka till jobbet, käkade lunch och tog sedan ett break hemma. Snart är det dags igen. Då ska vi göra om samma sak som i morse, fast denan gången i sele. Det ska bli riktigt spännande att se hur det funkar. Jag är förhoppningsfull!

Dela i Sociala medier