iPhone 6 Plus på service

IMG_0006Jag hade knappast mer än hunnit publicera det förra inlägget om iPhone förrän min 6 Plus bestämde sig för att lägga ner verksamheten.

Skärmen slutade svara på beröring och det gick inte längre att använda enheten. Jag hade redan sedan tidigare en tanke på att lämna in den eftersom jag haft problem med hem-knappen men nu blev problemet plötsligt akut.

Så det var bara att sticka iväg på lunchen och lämna in telefonen på service. Jag hade naturligtvis tänkt mig en garantireparation men tji fick jag. Tjejen på serviceverkstaden hittade en repa i ena kanten på ramen och vips finns det inte längre någon som helst garanti på telefonen oavsett fel.

Apple är benhårda numera och det kan ju vara bra för andra att veta: Finns minsta skönhetsfel på telefonen så får du betala servicen helt själv. Och det handlar då inte om komponentbyte utan alltid om hela telefonen tydligen. 2 895 kronor kostade den där lilla repan. Garantin flyttas dock med till den nya enheten, för vad det nu kan vara värt. Det är bara att konstatera att det finns all anledning att ha skal på sin telefon. Av flera skäl. Så nu får jag ta fram min gamla Z2:a ur gömmorna och köra den över helgen i alla fall. På måndag får jag troligen en ny telefon.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier