Min iPhone är trasig, del III

Igår fick jag ett oväntat SMS från Telia som meddelade att min iPhone var servad och klar. Jag blev lite förvånad att det kom på en lördag. Jag hade förväntat mej att i bästa fall få telefonen på måndag. Det blev en tur in till staden för att hämta telefonen, hjälpligt ladda den och jailbreaka den med blackra1n. Sedan blacksn0w på det och vips så går telefonen att ringa med med Tele2. Tog en sstund när jag kom hem innan jag hittade igen den ipcc-fil som innehåller de operatörsspecifika inställningarna för Tele2. Nu är allt som förr. Enda trista var väl att telefonen hade 3.1-mjukvara i stället för 3.1.2. Eftersom 3.1.3 släppts (som inte går att JB:a) så går det inte längre uppgradera till 3.1.2. Det enda behovet jag har av det är egentligen för att jag skulle vilja kunna installera SR Poddradio. Den appen kräver nämligen 3.1.2 av någon outgrundlig anledning.

En annan trist sak var att min säkerhetskopia inte riktigt fungerade som det var tänkt. Jag fick förvisso tillbaka alla mina SMS, men förlorade en massa inställningar och får lov att göra om allt på springboard eftersom alla applikationer la tillbaka sig själva i en enda röra.

Hur som helst är det väldigt skönt att åter köra iPhone. Allt känns liksom som det ska igen. En sak är säker, tillbaka till en knappmobil vill jag inte igen.

För övrigt ska Telia och Anovo ha cred för garantihanteringen. Lämnade in telefonen måndag eftermiddag och kan hämta en ny telefon lördag eftermiddag samma vecka. Bra jobbat.

Dela i Sociala medier