Miljöträning

walterplatsEftersom jag rätt ofta är på Almåsa på olika kurser och annat, framförallt med jobbet, så tyckte jag att det kunde vara bra att miljöträna Walter lite under lunchen. Därför fick han följa med ner till huvudbyggnaden och ligga utanför matsalen medan vi käkade. Det gick jättebra och han låg fint hela tiden. Man kan dock konstatera att det var lite dåligt vald tidpunkt för när vi skulle jobba från lunchen så vräkte regnet ner.

Även under förmiddagens utepass har det regnat. Vi körde en liten ”upplevelsepromenad”. Alla ekipagen gick ett och ett längs en sträcka där det uppkom lite olika störningar, hundar okända för gruppen, en instruktör som försökte bjuda på leverpastej, en utlagd macka och en del annat. De flesta hundarna klarade sig fint och det gick kanon för Walter. Han var lite nyfiken på leverpastejen men annars gick det bra. Därefter körde vi lite omkörningar och sådant i grupp. Efter fikat var SLHF på plats för att prata om ledarhundarnas egen förening, en förening som jag varit ordförande för i ett antal år tidigare.

Igår kväll var min kompis Nanna här för att hälsa på Walter. Det var intressant att se att han så fort införlivade henne i sin flock. När vi gick på kvällsrastning så var det inte bara mig han höll koll på utan även henne. Sådan koll att jag fick be henne vänta så att jag kunde gå iväg och bryta hans intresse.

Nu väntar ett pass i sele till klockan 14. Förhoppningsvis har det hunnit sluta regna till dess. Jag hoppas verkligen det!

Dela i Sociala medier