Första passet i sele

2014-08-12 14.50.18Äntligen! Nu är det gjort, det första passet i sele!

Under förmiddagen så passade vi till selar, ställde in dem och fixade så att de ska sitta bekvämt på huden. Jag har en annan sele än de andra på kursen och det visade sig att den inte passade perfekt. Eftersom min sambo skulle hälsa på idag och råkar ha en likadan sele så kollade jag om vi kunde byta delar med varandra. Det kunde vi tillfälligt göra så att jag och Walter kunde komma igång.

Under lunchpasset fick Walter träffa Molly, familjens andra ledarhund som tillsammans med matte hälsade på på Almåsa. Hundarna verkar gå fint ihop så det känns bra inför framtiden.

Efter lunchen blev det lite veterinärbesiktning, Walter fick sin OK-stämpel i baken med bara ett lite påpekande om att han hade lite mycket vax i öronen och lätt rosa på en trampdyna.

När vi var färdiga hos veterinären så togs selen på för första gången och det bar av ut på en liten runda. Först gick det lite skakigt och långsamt men efter koppelkorrigering så kom Walter upp i hastighet och känslan är verkligen helt otrolig. Att äntligen få köra hund igen gav en otrolig kick. Vi swishade fram längs grusvägarna. Han är en stor och ganska tung kille men väldigt tydlig i sina rörelser så det är väldigt lätt att följa med honom på hans äventyr. Vi körde ner till stranden och vände och körde några inkallningsövningar. Första gången som Walter var lös. Övningarna gick fint och han kom direkt på inkallningen.

Tillbaka vid kurslokalen blev det fika följt av ett teoripass om ledarskap innan selen åkte på igen. Den här gången bara för att köra ner till rastplatsen. Vi började rasta i koppel och Walter undviker fortfarande samma ställe som igår. Efter en stund så fick han prova att gå lös. Det fungerade superbra. Han är väldigt lyhörd och kommer direkt man ropar på honom. Bara vid några enstaka tillfällen gick han i väg lite längre, annars hölls han och skrotade omkring mig hela tiden..

Nu har både hund och husse käkat middag och Walter tar en välförtjänt vila på golvet. Snart ska vi ut igen för kvällens sista selpass. Förhoppningsvis hinner vi klart innan regn och rusk når till Stockholmsregionen.

Dela i Sociala medier