Ett första möte

2014-08-11 18.08.50Så har vi då äntligen träffats jag och Walter!

Vid 12-tiden kom jag fram till Almåsa kursgård för grundkurs 1 för ledarhundsförare. Efter lite uppackning blev det lunch och därefter hade vi ett första teoripass. Det blev mest presentationsrunda och lite praktisk information inför kursen. Vi fick en kopp kaffe och sedan var det dags att gå in på rummet för att vänta på våra hundar.

Jag hann inte vänta många minuter innan Barbro som är instruktör knackade på dörren och kom in med Walter. Han tog ett varv i rummet för att kolla in allt innan han hälsade på mig. Framtassarna i knät och ett par rejäla koslickar. Så hälsar Walter!

Vi tillbringade en knapp timme på rummet blev det dags för en första promenad. Jag tog Walter i koppel och vi gick en kortare rastrunda. Jag tyckte det kändes mindre bra i början. Han lyssnade inte så bra och ville gå fram och tillbaka över vägen. Men det ordnade upp sig och vi gjorde några spontana övningar med hundmöte. Jag kände att han spände sig lite när vi närmade oss en hund, men genom att vända om och sen gå tillbaka igen så bröts spänningen och vi kunde passera utan några problem.

Efter promenaden gick vi in på rummet igen och Walter fick middag. Han satt föredömligt fint vid sin matskål och väntade på sitt ”Varsågod!”

Nu har jag ätit middag och kommit tillbaka till rummet. Walter var glad att se mig och hoppade upp och ner när jag kom in på rummet. Men han coolade snabbt ner sig och blev lugn och fin igen. Nu ligger han här på golvet och väntar på att vi snart ska ta en till koppelpromenad. Först i orgon eftermiddag väntar den första vandringen i sele. Jag är så taggad!

Det är lite roligt. Walter har samma ”ticks” som min förra ledarhund Skippen. Han gillar att ”ta i hand”, ett löst grepp om handleden för att hälsa. Det är ju en ovana som man bör försöka bli av med, men den har sin charm också.

Så här långt tycker jag det känns väldigt lovande. Han är väldigt trevlig och jag tror att han snart kommer vara min på riktigt.
Barbro sa att det syns på hans blick att han vill veta vad jag tycker och vad han ska göra. Det lovar gott tycker jag!

Dela i Sociala medier