Första stadskörningen

I dag började vi dagen med gemensamma övningar på gräsplanen. Först hälsa-övning där instruktörerna gick runt och hälsade på oss förare medan hundarna ska ligga eller sitta kvar. Det funkade finfint. Sedan blev det inkallningsövningar genom gruppen slutligen platsliggningsövningar. Alla hundar skötte sig fint.

Efter lite fika höll Bengt en lektion om hundens sinnen. Mycket intressant och lärorik repetition.

När vi ätit lunch packade vi in människor och hundar i bilarna för att åka till Västerhaninge där vi skulle få en första övning i stadskörning. Vi gick först en runda i koppel med hundarna och sedan efter en fika så körde vi samma sträcka i sele. Lite stolpar, trafikljus, någon trappa vid pendeltågsstationen och så vidare. Det var intressant att se hur bra Walter memorerar saker bara av att gå en enda gång. Han kommer nog inte upp i Skippens bildminne men ändå är jag mer än nöjd.

Ännu en dag går mot sitt slut. Dagens sista lektion ska handla om vargar och deras beteende. De är ju nära besläktade med hundarna så det finns mycket att lära av dem. Sedan får jag och Walter besök av Nanna som ska få äran att träffa den ståtliga svarta killen.

Dela i Sociala medier