Koppelpromenad och kvällsrastning

Efter middagen gick vi på en timmes promenad runt i omgivningarna, ner till stranden och satt sedan en stund på en bänk. Walter har lite svårt att lägga sig på kommando. Jag tror det handlar om att han fortfarande är ny och inte riktigt förstått eller accepterat att jag är hans nya husse. På det hela taget gick allt i alla fall mycket bra. Vi gick in till gemensam kvällfika med alla hundarna och det bjöd på en del miljöträning. Walter klarade sig sådär men ändå helt okej för att vara dag ett.

Nu har vi kvällsrastat och det gick hur bra som helst förutom att Walter tydligen ser spöket. På ett ställe vägrade han helt plötsligt totalt att gå på vänstra sidan av vägen. Barbro kunde inte se någon anledning till det men det var tvärkört. Efter ungefär tio meter var kusten tydligen klar och han gick villigt på rätt sida. Nu är det dags att natta och han sover redan i sin korg och verkar helt tillfreds med det. Första natten kan ju vara lite orolig för en del hundar mycket omställning och sådär, men jag tror och hoppas att det blir lugnt.

Klockan 07.10 i morgon sätter vi full fart igen, då börjar morgonrastningen. Sedan blir det promenad och kontaktövningar, veterinärbesiktning och fixande av selar. Sedan kör vi jobb i sele för första gången i morgon eftermiddag. Då börjar det bli spännande på riktigt!

Gonatt!

Dela i Sociala medier