Det här med roaming…

Inom kort ska vi åka utomlands. Och det har visat sig lite svårt att få tag på ett spanskt sim-kort för surf innan vi åker. Eventuellt går det att hitta på plats, men det är långt från säkert. Ett alternativ hade då varit att använda den befintliga operatören Telia för den surf som ändå är nödvändig, för att använda Google Maps till exempel.

Telia har en tjänst som heter Surf Abroad för de som surfar utomlands. där kostar 20 mb data 49 kronor och man får göra av dem under ett dygn. Men om man har deras senaste abonnemang Mobil Komplett så kan man få surfa upp fantastiska 100 Mb på en dag för endast 99 kronor. Det är ju ändå en rätt OK lösning, inte världens billigast men ändå helt okej tänkte jag. Problemet är då bara att jag har fel abonnemang, nämligen Total i stället för Komplett. Det hade dock varit lätt ordnat eftersom mitt abonnemang saknar bindningstid och det nya abonnemanget är marginellt dyrare. Men jag anade ugglor i mossen och dubbelkollade med Telia och naturligtvis var mina misstankar befogade; man måste FÖRST köpa 20 Mb data för 49 kronor innan man kan köpa 100 Mb data tlll för 99. Det vill säga att man ”automatiskt” åker på en daglig kostnad på 148 kronor för 120 Mb datatrafik.

Således blir det till att jaga tag i ett mobilt kontantkort med surf så fort vi kommit på plats…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier