Jag har varit på turné, men jag kom visst lätt på sné…

Jag valde verkligen rätt vecka för mitt turnerande. Vid frukostbordet i tisdags så ringde min or och undrade om jag hade funderat på hur jag skulle ta mig till Linköping. Jag hade inte lyssnat på några nyheter eller läst någon annan information så jag visste inte om att ett godståg hade spårat ur vid Södra station i Stockholm och effektivt förstört tågtrafiken.

Jag kom inte till Linköping den dagen. Det var ingen idé att försöka ens. Jag åkte och satte mig på kontoret i stället. I onsdags när jag skulle till Karlstad så hade ju tågen börjat gå i alla fall. Tåget till Karlstad skulle omledas över Västerås och ge en extra timme i restid. Förseningen hann dock bli nästan tre och en halv timme när vi strax före klockan 23 landade i Karlstad. Tur att vi beslutat att komma kvällen innan för torsdagens möte.

Döm om min förvåning när tåget från Karlstad mot Hallsberg faktiskt avgick på minuten. Väl i Hallsberg var meningen att jag skulle byta till ersättningsuss mot Katrineholm som var nästa mål på resan. I Hallsberg fick jag ledsagning för att ta mig till bussen, men fick först tjafsa en stund eftersom ”någon” hade bestämt att det var bättre att jag väntade på ett tåg som skulle gå nästan en och en halv timme senare. Jag vann och kom till Katrineholm strax innan det där tåget skulel ha gått.

I går så ledde jag en temadag om arbete. Jag tror att de som deltog var nöjda med dagen och jag hoppas att de fick med sig något hem. Tåget från Katrineholm gick också planenligt och jag åkte till och med en timme tidigare än planerat.

Det blev en lugn kväll på ”Frimis”, Scandic Frimurarhotellet, i Linköping. En hamburgare och en öl och lite förberedelser inför dagens gig.

Idag var det ”miniforum” hos vårt distrikt i Östergötland och jag hade två uppdrag, dels att hålla ett föredrag om vad förbundet gör i resandefrågor och dels ett kortare föredrag om Storytelling. Förutom mina insatser deltog IRIS Hjälpmedel och pratade vardagshjälpmedel och så var det ett föredrag om ögonsjukdomar.

Nu sitter jag på dubbeldäckaren mot Södertälje. Tåg 282 tar mig nämligen inte hela vägen hem idag. Hade jag velat till Stockholms Central så skulle jag fått ta ett annat regionaltåg till Flempan och därifrån pendeln vidare. Jag kommer dock åka direkt hem från Södertälje med färdtjänst. Det känns liksom som det enklaste.

Snart får jag således komma hem. Ska väl börja förbereda packningen inför semestern och förhoppningsvis hinner jag också säga hej till dottern innan hon korgar för kvällen. :)

För övrigt…. är det ett jäkla oskick att SJ inte serverar kaffe på sina dubbeldäckare.

Dela i Sociala medier