Dags att stänga för säsongen

2013-09-29 13.23.45 2013-09-29 14.39.45 2013-09-29 15.52.08 2013-09-29 14.26.14I dag har jag med hjälp av Jocke förberett husvagnen för vintern. Förtältet har plockats ner och packats ihop, tältets möbler har täckts med presenning och vattentanken har tömts.

Nu är allt i princip klart så att vagnen kan få gå in i sin vinterdvala, frysa ihop och sedan invänta en ny vår och härlig sommar.

Vi har inte varit vid vagnen riktigt så mycket som det var tänkt. Det finns väl flera skäl till det, en är att vi saknat en bra lösning för våra katter om vi vill vara längre tid där och en annan är att Elin av någon anledning haft väldigt svårt att sova när vi varit i vagnen.

I och med flytten kan det förhoppningsvis bli lättare att lösa kattfrågan och till nästa sommar är ju också Elin större vilket kanske gör att hon då trivs bättre i vagnen.

Jag gillar husvagnslivet – men jag kan ju inte sticka under stol med att jag drömmer om ett litet fritidshus eller sommarstuga. En plats att vara på hela somrarna och där det också går att ha med katterna. Förhoppningsvis kan den drömmen bli verklighet i framtiden men till dess får husvagnslivet duga.

Nu är i alla fall den här säsongen slut och man får börja drömma om en ny sommar. Jag kan inte påstå att jag ser fram emot vintern, men å andra sidan så har jag inte så mycket emot den heller – så länge den inte blir allt för kall och snörik. Fast jag har ju hellre några minusgrader, snö på marken och att det torkat upp, ett torrt och fint vinterväglag hellre än en blaskig vårhöstvinter där årstiderna inte skiljer sig åt så mycket.

Till våren ska tältet åter resas, det blir spännande att se om vi får ihop alla pinnar till ett stabilt förtält igen. Men som Jocke sa idag, med ett par koppar kaffe och en kasse pilsner löser det sig nog…

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier