Ibland blir man så trött….

Läst i en blogg hos expressen:

En annan skylt som verkar orimlig är den som säger åt den blinde att hans ledarhund är undantagen djurförbudet i vissa tunnelbanevagnar. Den skylten borde vara i blindskrift.

Är bloggaren ironisk, eller har han verkligen inte förstått?
Här slåss vi ledarhundsförare för vår tillgänglighet, för vår rätt att nyttja våra tjänstehundar i det offentliga rummet, och så får man läsa detta. Men för att en gång för alla klargöra detta: Vi vet att våra hundar får vara där.

Ledarhundsdekal.jpgSkylten sitter för att ni andra ska förstå att den får vara det, eftersom det tyvcärr är långt i från självklart numera. Skyltar om att ledarhundar är tillåtna behövs på flera ställen för att ytterligare påvisa att våra jyckar inte är vanliga jyckar, utan speciellt tränad tjänstehundar i människans tjänst. Därför har SRF tagit fram en ny dekal som förhoppningsvis snart pryder många restauranger, buiker och offentliga lokaler i det här landet. Vill du hjälpa till att sprida den?

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier