Mitt hem tar form

IMG_0480Läs alla inlägg om flytten

Så sakterliga börjar mitt nya hem ta form. I morgon är det exakt en vecka jag bott här. Nu börjar saker bli klara och det är bara ett fåtal kartonger kvar i lägenheten. På måndag kväll kommer mamma hit på artighetsvisit och tills dess är målet att här ska vara helt fritt från kartonger. Vi får se om det målet lyckas eller ej.

På plats…

Avspärrat!

Läs alla inlägg om flytten.

Då är jag på plats i nya lägenheten och i kväll ska jag sova min tredje natt här. Trevligt. Kenny har hjälpt mig hela helgen med att fixa och dona saker och det är verkligen en ovärderlig hjälp han bistått med. Installerat, fixat, burit, borrat, spikat och slitit.

I fredags morse var det uppstigning klockan 06.30. Klockan 08.00 kom flyttbilen och då visade sig problemen. Fortum håller på att byta fjärrvärmekulvertar och har spärrat av så illa att min flyttbil inte kunde komma in. Gården där jag bott har två infarter, den ena var helt avstängd, den andra var förvisso öppen men gjord så smal att en lastbil (eller för den delen ett räddningsfordon eller en ambulans) får svårt att komma fram

Detta resulterade i att flyttbilen hamnade cirka 50 meter från huset och både flyttkillarna och vi fick hjälpa till att bära för att det skulle gå fortare. Ändå tog det nästan två timmar längre än planerat och innebar en merkostnad på lite drygt 2 500 kronor för mig. Undras om Fortum tänker betala det?

Flyttkartonger på lastbilTill slut var i alla fall alla grejjer lastade och flyttlasset kunde gå. När allt var på plats här i nya lägenheten gav vi oss direkt i väg för att käka lunch i Farsta. Efter det kände vi oss rätt slitna och det blev inte så fruktansvärt mycket gjort i fredags. Resten av helgen har det dock varit mer fart och fläkt. I går var vi på IKEA där ett nytt köksbord handlades in och därefter bar det av till MediaMarkt för att köpa diskmaskin. Jag måste säga att MediaMarkt har mycket trevlig personal. Allt fungerade smidigt och jag kom snabbt i väg med den maskin jag valde.

Nu sitter jag här, har just duschat efter att Nanna, som varit här på visit, åkt hem och jag känner att det ska bli en tidig kväll i kväll. Skippen är nöjd, speciellt nu när han fått tillbaka alla sina leksaker och korgen står på rätt ställe.

På tisdag ska jag till gamla lägenheten för att visa den . Därefter kommer jag nog inte besöka den något mer. Eller möjligen någon gång till, Stockholmshems vvs-killar måste in och fixa lite avlopp. Men sen är det klart, fix och färdigt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

12 timmar kvar

Läs alla inlägg om flytten.

Klockan 8 i morgon bitti går flyttlasset mot mitt nya hem. Kenny är på väg upp i bil i regnet och jag väntar på hans ankomst så vi kan äta middag.

En del fix kvar att göra i kväll men är man två går det fort.

I morgon går flytten att följa på Twitter, endera till höger på sidan eller direkt på Twitter.

Inför flytten-ångest

Läs alla inlägg om flytten.

Om 2 dagar, 10 timmar och 3 minuter går flyttlasset. Det känns oändligt nära och ändå avlägset långt bort. Jag ska sova tre nätter till i den här lägenheten och jag har lite ångest. Varenda gång jag flyttar känns det så här, precis innan man ska flytta så tänker man ”Nej, jag ger katten i allt ihop och stannar kvar”. Naturligtvis är det inte det jag egentligen vill göra, men det är stressigt med flytt och det ska bli väldigt skönt när det är över.

Packningen närmar sig så sakterliga ett färdigt läge och det är då det här jobbiga kommer – alla småsaker som är över och som ska packas nånstans. Ångest ångest! Det kommer ju att bli bra i slutändan, det blir det ju alltid, men just nu känns det bara jobbig och jag är trött så trött. 21 packade kartonger i lägenheten, 11 kartonger i förrådet. Och några till kommer det bli innan flyttlasset bär iväg.

På torsdag kväll kommer Kenny upp tillsammans med sina hundar Ebba och Vilma. Det blir två stora hundar och en valp i denna lägenhet som redan är överfull av kartonger. Det kommer så klart gå bra och fungera det också. På torsdag kväll måste allt som ska monteras ner och i sär göra det. Enda undantaget är väl soffan som Kenny ska sova i, den får vi vänta till fredags morgon med att skruva i tre delar. Min säng bör nog däremot demonteras redan på torsdagskvällen.

Bredband är beställt till nya lyan, Comhem 50/10 får ju duga åt mig. Föreningen jag flyttar till har tydligen ett rätt najs avtal med Comhem så priset blev bättre än jag hade väntat mig. Även telefonin hamnar hos Comhem tills vidare. Det kändes som enklaste – och billigaste – lösningen just nu. Har varit kund hos Telia ett tag via det hederliga kopparnätet men nu blir det i stället IP igen – och denna gång via kabel. Blir spännande att se hur det kommer fungera. Porteringen är planerad till 17 september så jag kommer få vidarekoppla till mitt tillfälliga Comhemnummer så länge.

Andra bloggar om: , , , ,

Mitt i packningen

5 dagar till flytten. Läs alla inlägg om flytten.

FlyttlådaNu är 14 kartonger packade i lägenheten och det får nog anses vara mer än halvklart. Större delen av köket, alla böcker, alla DVD-skivor plus radiogrejjer är nerpackade. Kvar är kläder och textiler som i de flesta fall ska hamna i säckar. Sedan är det mediautrustning till TV, tv-dator, ljud och så vidare, och ås klart även min egen stationära mac som ska hamna i kartonger. Sex gånger till går jag till sängs i den här lägenheten sedan väntar mitt nya hem på mig. På torsdag kommer Kenny upp för att hjälpa till med det som kräver mer handripligt ingripande.

Under helgen efter flytten ska vi hinna med att fixa en ny diskmaskin, Onoff skulle ha så hutlöst betalt för att lösa transport och installation att det inte var aktuellt. Men det kommer nog bli bra så här. Sedan hoppas jag på att det dyker upp någon bra annons på Blocket för köksbord med stolar för det behövs anskaffas nya till lägenheten. Det gamla bordet ska få ett nytt hem på söder är det tänkt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Husesyn i nya lyan

6 dagar till flytten. Läs alla inlägg om flytten.

Idag har jag varit och träffat säljarna och mäklaren och affären är nu klar och jag har fått nycklar till min nya boning. Jag och Skippen har just varit och gått husesyn. Skippen tyckte det var mycket spännande och har nu nosat in sig på varenda kvadratcentimeter av lägenheten. Här är en hög bilder på den hittills helt tomma lyan. Snart kommer mamma och Rufus till stan och då väntar besök nummer två i lägenheten.

I morgon är den stora dagen…

Nyckel7 dagar till flytten. Läs alla inlägg om flytten.

I morgon är det en vecka kvar till flytten och i morgon ska jag också träffa säljare och mäklare för att slutgiltigt göra upp affären och få nycklarna till mitt nya hem. Det känns stort, häftigt och ganska läskigt.

I morgon eftermiddag kommer mamma upp till Stockholm för att hjälpa till med packning och så. Det väntar en hård helg med mycket slit då det mesta ska hinna packas under helgen. Ju mer som är klart desto skönare blir min nästa vecka så jag ska arbeta idogt. Behöver göra ett besök och förse mig med fler flyttkartonger dock. Packtejp och annat skoj är också ett måste att skaffa. I morgon kommer också de första bilderna på nya lägenheten – om än i tomt skick.

Andra bloggar om: , , , , ,

Lägenhetsbesiktningen avklarad

16 dagar till flytten. Läs alla inlägg om flytten.

20135506.jpgIdag har jag så fått min lägenhet besiktigad av min hyresvärd. Det är lite intressant att varenda gång jag haft en lägenhetsbesiktning så har de konstaterat ”ja det behövs ju städas”. Nähä? Vad fasen tror dem? Jag har kontrakt på den här lägenheten till den 1 november så jag har ganska god tid på mig att städa den. Det är ju inte konstigt att man inte lägger ner någon extrem möda i städning när man är på väg in i en flytt. Det är lite intressant det där med besiktningar, det här bostadsbolaget gör ju nämligen dem i samband med att man säger upp sitt kontrakt och inte i samband med att man flyttat ut. Det finns säkert några poänger i det, men jag uppskattar det inte.

Lägenheten blev i alla fall godkänd för uthyrning och hon kunde också meddela att jag kunde få hjälp av Stockholmshem med att återställa avlopp efter att jag demonterat min diskmaskin. Stabilt. Nu är ju min tanke att anskaffa en ny diskmaskin i samband med flytten, men den gamla kan ju endera avyttras eller försäljas.

Nu närmast står källaren på programmet.Jag ska i alla fall börja där nere. En kopp kaffe först och så får en trevlig ljudbok följa mig till de nedre gemaken – det blir Stieg Trenters Kalla handen som jag ska sätta tänderna i under sorteringsarbetet.

Flyttfirma bokad

20 dagar till flytten. Läs alla inlägg om flytten.

FlyttlådaNu har jag fått in ett antal offerter för min flytt. Det slutade med samma flyttfirma som vid min senaste flytt 2007. Det känns bra att veta att det är bokat och klart. Så nu är flytten verkligen helt och hållet spikad.

Idag fick jag också papper från bostadsrättsföreningen som bekräftade att jag blivit godkänd som medlem. Känns bra att allt är i ordning och som det ska.

Det är bara 20 dagar kvar och jag har ännu inte börjat packa. I nästa vecka ska jag ta tag i att röja källarförrådet och se till att kasta en massa junk som inte ska med. Sedan är det köksskåpen som står i tur för grovrensning innan det sedan är dags att börja packa. Egentligen är det ju inte så gigantiska mängder grejjer. Det är köksgrejjerna, alla kläder och textiler, böckerna och DVD-filmerna. Och naturligtvis alla andra lösa prylar som datorer med tillbehör, tv-utrustning, radiogrejjer och en del annat…. OK, det är nog en del trots allt. Det ska bli skönt när allt är färdigt. Den 4 september kommer jag börja livet i min nya lägenhet. Det känns skönt!