På plats…

Avspärrat!

Läs alla inlägg om flytten.

Då är jag på plats i nya lägenheten och i kväll ska jag sova min tredje natt här. Trevligt. Kenny har hjälpt mig hela helgen med att fixa och dona saker och det är verkligen en ovärderlig hjälp han bistått med. Installerat, fixat, burit, borrat, spikat och slitit.

I fredags morse var det uppstigning klockan 06.30. Klockan 08.00 kom flyttbilen och då visade sig problemen. Fortum håller på att byta fjärrvärmekulvertar och har spärrat av så illa att min flyttbil inte kunde komma in. Gården där jag bott har två infarter, den ena var helt avstängd, den andra var förvisso öppen men gjord så smal att en lastbil (eller för den delen ett räddningsfordon eller en ambulans) får svårt att komma fram

Detta resulterade i att flyttbilen hamnade cirka 50 meter från huset och både flyttkillarna och vi fick hjälpa till att bära för att det skulle gå fortare. Ändå tog det nästan två timmar längre än planerat och innebar en merkostnad på lite drygt 2 500 kronor för mig. Undras om Fortum tänker betala det?

Flyttkartonger på lastbilTill slut var i alla fall alla grejjer lastade och flyttlasset kunde gå. När allt var på plats här i nya lägenheten gav vi oss direkt i väg för att käka lunch i Farsta. Efter det kände vi oss rätt slitna och det blev inte så fruktansvärt mycket gjort i fredags. Resten av helgen har det dock varit mer fart och fläkt. I går var vi på IKEA där ett nytt köksbord handlades in och därefter bar det av till MediaMarkt för att köpa diskmaskin. Jag måste säga att MediaMarkt har mycket trevlig personal. Allt fungerade smidigt och jag kom snabbt i väg med den maskin jag valde.

Nu sitter jag här, har just duschat efter att Nanna, som varit här på visit, åkt hem och jag känner att det ska bli en tidig kväll i kväll. Skippen är nöjd, speciellt nu när han fått tillbaka alla sina leksaker och korgen står på rätt ställe.

På tisdag ska jag till gamla lägenheten för att visa den . Därefter kommer jag nog inte besöka den något mer. Eller möjligen någon gång till, Stockholmshems vvs-killar måste in och fixa lite avlopp. Men sen är det klart, fix och färdigt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier