Inför flytten-ångest

Läs alla inlägg om flytten.

Om 2 dagar, 10 timmar och 3 minuter går flyttlasset. Det känns oändligt nära och ändå avlägset långt bort. Jag ska sova tre nätter till i den här lägenheten och jag har lite ångest. Varenda gång jag flyttar känns det så här, precis innan man ska flytta så tänker man ”Nej, jag ger katten i allt ihop och stannar kvar”. Naturligtvis är det inte det jag egentligen vill göra, men det är stressigt med flytt och det ska bli väldigt skönt när det är över.

Packningen närmar sig så sakterliga ett färdigt läge och det är då det här jobbiga kommer – alla småsaker som är över och som ska packas nånstans. Ångest ångest! Det kommer ju att bli bra i slutändan, det blir det ju alltid, men just nu känns det bara jobbig och jag är trött så trött. 21 packade kartonger i lägenheten, 11 kartonger i förrådet. Och några till kommer det bli innan flyttlasset bär iväg.

På torsdag kväll kommer Kenny upp tillsammans med sina hundar Ebba och Vilma. Det blir två stora hundar och en valp i denna lägenhet som redan är överfull av kartonger. Det kommer så klart gå bra och fungera det också. På torsdag kväll måste allt som ska monteras ner och i sär göra det. Enda undantaget är väl soffan som Kenny ska sova i, den får vi vänta till fredags morgon med att skruva i tre delar. Min säng bör nog däremot demonteras redan på torsdagskvällen.

Bredband är beställt till nya lyan, Comhem 50/10 får ju duga åt mig. Föreningen jag flyttar till har tydligen ett rätt najs avtal med Comhem så priset blev bättre än jag hade väntat mig. Även telefonin hamnar hos Comhem tills vidare. Det kändes som enklaste – och billigaste – lösningen just nu. Har varit kund hos Telia ett tag via det hederliga kopparnätet men nu blir det i stället IP igen – och denna gång via kabel. Blir spännande att se hur det kommer fungera. Porteringen är planerad till 17 september så jag kommer få vidarekoppla till mitt tillfälliga Comhemnummer så länge.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier