Dags för ny kamera igen…

g7xEfter lång och trogen tjänst (närmare 5 år) så har min Canon EOS 500D gett upp andan. Det är något med sensorn i den som inte är som det ska med den. Den var begagnad redan när jag köpte den så det är kanske inte konstigt om den blivit trött.

Ett tag var jag inne på att nöja mig med mobilens kamera, men ibland så räcker den inte riktigt till och man vill ha lite högre kvalitet på bilderna. Samtidigt känns det inte som jag orkar släpa med mig en stor systemkamera. Det måste alltså bli en kompromiss. Efter research på nätet och otaliga Youtube-videos senare så föll valet på Canon PowerShot G7 X som ligger i sortimentet av ”professionella kompaktkameror”. Som vanligt när jag köper kamera fick CyberPhoto vara leverantör även denna gång.

Tyvärr hade jag lite otur och det exemplar som först landade hos mig var trasigt. CyberPhoto ville då först få in den trasiga kameran för undersökning innan de skulle skicka en ny. Jag lyckades dock övertyga dem om att skicka en ny direkt mot faktura som de sen krediterar när de fått tillbaka kamera 1. Jag tycker inte det är ok att jag som kund ska behöva vänta flera veckor bara för att de råkar skicka en produkt som är ”dead on arrival”.

Oturen fortsatte dock när Posten inte orkade leverera paketet i fredags. De meddelade att dörren var låst, vilket ju inte är så konstigt när man har portkod, att koden stod på paketet hjälpte visst inte. Så i morgon kommer den förhoppningsvis att landa på utlämningsstället i stället, förutsatt att Posten vet var det ligger. Om några dagar kan jag alltså återkomma med provbilder och recension.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier