Så var det då dags igen…

Melodifestivalen 2006 logotypeEtt år sedan sist, men i kväll drar det igång igen, Melodifestivalen 2006 tar sin början med deltävling nummer 1 i Leksand.

Jag har just lyssnat igenom startfältet hos SVT och det var nog länge sedan jag hört ett så svagt startfält i Melodifestivalsammanhang. Den enda låten som jag tyckte var någolunda okej var Padangs låt Kuddkrig. Lite Afasi och Filthy-varning visserligen, men låten var helt klart okej. Electric Banana Bands comeback i schlagersammanhang är väl helt okej, låten är skön, men gör sig inte i melodifestival-sammanhang.

Andreas Jonssons ”Sing for me” känns lätt Beatles-inspirerad. Det är nog också den låten som har bäst chans för att gå vidare från kvällens tävling. Möjligen kan även Hannah Graaf med startnummer sju ha viss chans hos tv-tittarna.

Som startnummer fem i kväll hör vi Linda Bengtzing. Linda, som enligt Expressen ska göra en strippkupp i kväll, är den enda tävlande som har en låt som med god vilja kan kallas för schlager. Månne har den en viss chans att ta sig vidare till Globen. Den som lever får se.

Melodifestivalen börjar i kväll klockan 20.00 på SVT1.

Uppdatering 1: Hehe, Hannah åkte ju ut direkt, hon och startlåt nummer 1. Kanske lika bra. Kuddkriget åkte oxå ur, synd synd. Linda Bengtzing lär ju gå till finalen i Globen, men vem mer… Hon Anna kanske…

Uppdatering 2: Jahapp, Linda och Andreas i globen, ja det blir nog bra det. Frågan är bara, vem är det som har gjort låten som är så sjukt lik Andreas låt, så lik att det nästan luktar lite plagiat?

Dela i Sociala medier