Skilda vägar

Jag och Walter kommer gå skilda vägar.

Han trivs inte med sitt jobb tillsammans med mig. Arbetsmiljön med mycket resor, många nya ställen och ett hem där det finns både barn, katter och en till hund passar honom inte så bra. Jag har redan tidigare övervägt att ge upp och nu är det ett faktum. Jag har provat allt och det vore inte schysst varken mot mig eller Walter att fortsätta med detta. Walter behöver få komma någonstans där det är lugnt och tryggt och där mycket jämt är sig likt. Finns det en sån person som behöver en ledarhund kommer det bli perfekt, för han är grymt bra på att jobba i sele.

Det är ett fruktansvärt tungt beslut att fatta, framförallt för att man själv känner sig så fruktansvärt värdelös som inte kan lösa problemet. Det känns också lite som om man sviker honom när man ger upp, även om det är precis tvärt om.

Jag har idag pratat med Ledarhundsverksamheten och i morgon kommer bollen sättas i rullning för både Walters och min framtid. Han ska förhoppningsvis få en ny förare och jag en ny ledarhund. Var han ska hamna i mellantiden på väg mot en mer permanent tillvaro hoppas jag också få veta i morgon.

Detta innebär också att bloggandet på ledarhundenwalter.se kommer att upphöra.
Jag kommer uppdatera om hur det går framöver både för Walter och för mig att få en ny hund, detta kommer ske här på joche.se. De inlägg som fanns på ledarhundenwalter.se har flyttats in i denna blogg.

Ett jättestort tack till er som följt min och Walters resa.
Det är tråkigt att den blev så kort, men i bland måste man våga ge upp.

Hälsningar
Joche & Walter

Dela i Sociala medier