Tvångsbyte av torrfoder till katterna

Specific_FXD_AdultUnder en längre tid har våra katter stått på Specific FXD, ett torrfoder som är speciellt för katter med känslig mage. Eftersom Sputnik är ganska kräsen är det inte helt lätt att hitta ett foder som fungerar bra, därför har vi varit så glada att FXD har funkat.

För ett tag sedan var det dags att beställa en ny säck foder från VetZoo som vi brukar använda för att leverra vår djurmat.

Det märktes rätt fort att det var något med de nya fodret. Katterna åt sämre och bara om fodret precis blivit upplagd i skålen. Efter någon timme vägrade de helt äta det. Även Sammy, som annars stoppar i sig lite vad som helst har matvägrat. Efter att ha sökt lite på nätet fann jag förklaringen: Man har helt enkelt ändrat i formulan för fodret. Det är lite förvånande hur man väljer att göra det. Specific borde kunna så pass mycket om katter att de förstår att de är känsliga mot förändringar i kosten. Speciellt i ett foder för känsligare katter är det jättemärkligt att man väljer att förändra. Nu måste vi kontakta VetZoo för att använda den smakgaranti som finns på fodret så vi kan sända tillbaka det. Man får ju hoppas att många kattägare väljer att göra detsamma så kanske de förstår att man inte bara kan göra sådär med kattfoder.

Nu har vi i stället köpt ett Hills-foder till katterna. När vi la upp det i skålen rensade Sputnik i princip hela skålen och sedan har de varit och ätit i flera omgångar. Så hittills verkar de fungera bra. Håll tummarna för att det fortsätter så.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier