Sputnik börjar bli frisk

SputnikI början på mars upptäckte vi att Sputnik var sjuk. Han hade magrat av väldigt och åt knappt någon mat alls. Vid ett besök hos veterinären fick vi veta att hans levervärden var väldigt dåliga och att han behövde stödmatning och medicin. Man misstänkte att Sputnik drabbats av fettlever, något som kan drabba katter väldigt snabbt om de slutar äta. Kroppen tar helt enkelt näring ur leverns fettreserv vilket gör att katten blir väldigt sjuk.

Vi började ge honom ett kosttillskott som heter Denamarin och som visade sig vara väldigt bra. Vi prövade också att byta foder och han har de senaste månaderna ätit ett par olika. Vi har också stödmatat honom med Specific A/D i matspruta – något han inte direkt har uppskattat. Efter en månad var hans levervärden mycket bättre och efter drygt två var levervärdena helt normala igen. Då visade sig att han gått ner ännu mer i vikt och vägde bara 2,7 kilo. Vi provade med att byta foder till Eukanuba Intestinal och att avmaska honom.

Vilket av sakerna som gjort mest susen är ju svårt att säga, men nu äter han som en häst och har gått upp 0,6 kilo sedan senaste veterinärbesöket. Det är så skönt att se hur Sputnik gått från en trött och sjuk kisse som mest bara sov och inte orkade något till att bli en glad och aktiv katt igen. Hans utveckling går åt helt rätt håll och det känns som han kommer vara helt återställd innan sommaren är slut. Målet med hans viktökning är 0,7 kilo minst till innan augusti, ett mål som inte känns så orealistiskt längre.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier