Första intrycket av Apple Watch

IMG_0237Så har den då alänt, min nya Apple Watch. Hela processen gick faktiskt otroligt fort. I onsdagskväll skickades klockan från Apples lager och på torsdagen landade den hos min fraktpartner. De fick i sin tur i väg den sent torsdag kväll och vid lunchtid på måndagen så landade den hos mig i Sverige.

Det är en lite krånglig process att köpa en Apple Watch just nu eftersom den inte säljs i Sverige officiellt ännu. Men med hjälpande händer och en adress i Storbritannien så går det fint. Paketet var förvånansvärt stort för att bara innehålla ett armbandsur. Det var dessutom oroväckande tungt. Anledningen visade sig vara en stor avlång plastlåda inuti Apples sedvanliga vita kartong. Där fanns klockan, en Apple Watch Sport 38mm med grönt armband. Apple skickar med två armband och det är lekande lätt att byta mellan dem.

Att komma igång med klockan är busenkelt. Man startar Watch-appen på telefonen, slår i gång klockan och väljer sedan att para ihop. Då dyker det upp ett mönster på kockan som man visar för telefonens kamera. Sen är det klart. Några få inställningar och klockan har synkat klart och är i gång.

Jag visste att klockan bara skulle prata engelska, det gör att man går miste om möjligheten att köra Siri, men det tyckte jag inte var något problem. Jag snabbladdade klockan igår för att kunna testa träningsappen lite senare på gymmet. Jag provade appen med lite cykling inomhus. Första gången man startar appen måste den få lite parametrar så som kön, ålder, vikt och så vidare. Har man detta inmatat i Hälsoappen redan så följer det med automatiskt. Det var en rätt häftig upplevelse att träna med klockan. Man kan välja att ange ett mål baserat på tid eller kaloriförbrukning – eller distans för löpning inne eller ute. Sedan kan man under hela träningen följa sin puls och man får en notifiering när träningens mål är uppfyllt. När man avslutar träningen kan man se genomsnittspulsen för träningen och lite annat.

Jag tycker det mesta med klockan fungerar bra, det är smidigt att diktera meddelanden och det går även bra att skicka ljudmeddelanden med klockan. Samtal via klockan låter förvånansvärt bra, men det är svårt att se några reella användningsområden.

IMG_0238I kväll kom det en programvarauppdatering som gav Watch version 1.0.1 av Watch OS. Den största nyheten var fler språk och helt plötsligt blev klockan svensktalande inklusive Siri och VoiceOver. Just det, klockan är naturligtvis fullt tillgänglig med talstöd.

Jag kommer att göra en mer djupgående recension av Apple Watch när jag kört den ett tag. Det kommer också inom kort podd om den.

Jag har redan bestämt att beställa en ny klocka, en 42mm-modell. Den klocka jag nu har på armen väntar min sambo otåligt på att få ta på sig.

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier