Apple presenterar iPad

I kväll höll Apple sitt Special event där man äntligen presenterade iPad, produkten som landar någonstans mitt emellan iPhone och Macbook. Det är en 9,7″ stor surfplatta med LED-skärm och multitouch. Surfa, video, youtube, appar, eböcker och mycket annat. 16, 32 eller 64 Gb minne. Mer information finns hos MacWorld. Läser man kommentarerna hos MW är många skeptiska och tycker att den är för stor, att den kommer bli en flopp och så vidare. Jag tror dem har fel. Jag tror det är precis det här folk kommer vilja ha och som också kommer pushas fram av mediavärlden. Den kommer göra sig perfekt på folks soffbord.

Produkten släpps i slutet av mars (i USA?) i Wifi-version. En månad senare kommer 3G-versionen som man utlovar ska vara olåst. Priset då? I USA 499, 599 eller 699 dollar beroende på modell. 130 dollar till för 3G. Om det blir samma priser i Sverige är ännu oklart.

En trevlig feature är dels att det kommer tillbehör med vanlig tangentbord a la docklösning, men det går också att använda Apple Vireless Keyboard till produkten via bluetooth. Stiligt.

Apple har gjort en (mycket amerikansk) informationsfilm om iPad.

Ja, jag SKA ha en när dem släpps, så stay tuned för ett första intryck. :)

http://www.youtube.com/watch?v=1-YAQ1wfNqc

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Apple presenterar iPad”

    1. ”Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från Apple, Inc..” Hejja hejja…