Tio dagar med iPhone 6 Plus

Nu har jag kört iPhone 6 Plus i tio dagar. Jag gick ju bet på atip6t få tag i en telefon på lanseringsdagen eftersom Telia inte levererade som de lovat. Min sambo fick dock tag i en hos AppleStore i Täby strax innan de stängde på lördagen. Hon levererade den dessutom till stället där jag var och höll i en kurs. Det är vad jag kallar service. Snacka om födelsedagspresent.

Jag har nu hunnit använda min telefon i tio dagar och jag är väldigt nöjd och imponerad över nya iPhone. Jag har länge önskat mig en större skärm på iPhone så det var ett självklart val att gå på 6 plus med 5.5″ stor skärm. Telefonen är något större än min Sony Xperia Z2 som jag bytte upp mig från, men den är lite tunnare och de rundade kanterna gör att den ligger väldigt bra i handen. Jag har ju redan vanan att arbeta med en större telefon så omställningen blev inte stor, inte heller att låsknappen flyttat till höger långsida i stället för toppen.

IMG_0184

Kameran är fantastik. Trots sina 8 megapixlar levererar kameran extremt bra bilder och det visar verkligen att megapixel inte är det enda som räknas. iPhone 6 plus levererar i de flesta situationer mycket bättre än kameran i Z2 som ändå har 20 MP.  Även när det gäller video är 6 plus riktigt bra. Det märks verkligen vilka underverk optisk bildstabilisering kan göra, speciellt om man är lite skakig på handen eller om ljusförhållandena är lite dåliga. Jag tog några fler testbilder häromdagen.

Min sambo har en iPhone 6 och jag har därför haft möjlighet att jämföra de två modellerna och kan konstatera att jag valt rätt. Den större skärmen passar mig verkligen bra och det har gjort telefonen mycket lättre att använda för mig.

Nu väntar jag mest på att Swiftkey ska släppa svenska i sitt tangentbord för iOS, möjligheten att skriva med Flow är egentligen det enda jag saknar från Android.

För övrigt… Jag har ju kört en-telefon-koncept ett tag eftersom jag tröttnat på dubbla telefoner. Det finns en del brister i att göra på det viset och det är möjligt att jag återgår till två-telefon-konceptet igen när jag kommer hem från Budapest dit jag snart ger mig av. Medan jag är där blir det ett Comviq-kort i telefonen då de har väldigt bra erbjudande för utlandssurf.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier