Förbokat iPhone 6 och 6 plus

ip6I dag, den 19 september, släpps iPhone 6 och 6 plus i USA och andra utvalda marknader. Förbokningen började den 12e och säkert är det mer än en som förväntansfullt tittar i brevlådan idag.

På den svenska marknaden får vi vänta en vecka till. Den 26 september släpps de nya lurarna i Sverige. Apple har valt en ovanligt hög utrullningstakt för sina nya telefoner denna gång vilket ju är roligt för oss svenskar som inte behöver vänta så länge.

I går annonserades det att de flesta operatörer samt Apples premium-återförsäljare skule börja ta förhandsbokningar efter midnatt. Jag hade börjat förbereda mig på att ställa mig i kö tidigt nästa fredag för att få tag på telefon både till mig och min sambo. Jag såg väl inte jättemycket fram mot det, även om det säkert hade varit kul på sitt sätt.

Bekräftelse på bokning från TeliaNu kunde jag i stället sitta och uggla vid datorn tills klockan slog 00.01 och Telia öppnade sin förhandsbokning. Jag hade tur och kom fort in i bokningssystemet men sen började det strula, det var ju många som ville boka på en gång och jag tror att deras undersystem kollapsade. Efter mycket om och men lyckades jag få igenom förhandsbokningen av en rymdgrå iPhone 6 plus 64 Gb till mig. Jag fick trycka på bekräftelseknappen ungefär 20 gånger innan jag faktiskt fick upp en bekräftelse på att reservationen var klar. Jag fick också ett mail som bekräftade att allt gått bra.

Nu var det bara att börja om processen för att få reservera en silverfärgad iPhone 6 till sambon. Nu gick det inte lika bra. ”Anslutningen avbröts” kom upp hela tiden och i Sociala medier så skrek folk sig hesa över hur dåliga Telia var. Jag var inte så förvånad över att det blev så här, då man erbjöd folk att förboka och hämta i butik på release-dagen. Dessutom då man var generösa och lät folk reservera även utan att teckna ett abonnemang på köpet.

Jag hade nästan tänkt ge upp och resignera att ändå åka på en ”livekö” när det plötsligt var som någon drog ur proppen. På mindre än en minut var det plötsligt klart och även hennes reservation var tryggt på plats.

Nu slipper vi köa och kan i lugn och ro släntra iväg till Telias butik när de öppnar för att hämta ut (och betala) våra telefoner.

Dela i Sociala medier