Tredje dagen hemma

Idag har vi jobbat i Farsta. Tunnelbanan till Farsta och sedan genom Farsta Centrum till Sim- och idrottshallen först i koppel och sen i sele. Efter en fika så tog vi vägen i sele en gång till. Det funkade bra men det märktes att Walter tyckte vi var lite tråkiga.

Efter detta åkte jag till jobbet för att käka lunch. Walter gick rakt i sin korg innan jag ens hann ta av honom selen. Nu sover han nöjt den uttröttades sömn. Vi bestämde att inte köra något pass i eftermiddag utan att i stället köra en repetition på Stockholms Central i morgon förmiddag. Därefter anser vi oss nöjda för den här gången och från och med då kommer vi ”flyga solo”. Det kommer nog gå hur bra som helst.

Jag är inte hundra procent nöjd med lösningen för ledarhundar i Farsta Sim- och idrottshall. De har en jättefin avdelning för ledarhundar bakom receptionen, där kan han ligga fint utan att bli störd och de tillhandahåller både filt och vatten. Problemet är bara att man kan träna längre än kassan är öppen. Det innebär att det inte alltid finns någon på plats när man väl vill hämta hunden igen. Jag har fått ett telefonnummer att ringa vid dessa tillfällen men det känns ändå som en liten osäkerhetsfaktor. Tänk om nån glömmer telefonen. Hur får man då tag på personal så man kan hämta hunden? Jag tänker också på vad som händer i en utrymningssituation. Då kanske inte deras första fokus är att jag ska få med mig hunden… Nåja, vi får se hur det fungerar och ta upp frågan igen om de inte kan leverera det som de lovar.

Dela i Sociala medier

  2 Replies to “Tredje dagen hemma”

  1. Hej,
   jag och mannen ska bli fodervärdar och får den lilla valpen i helgen.
   Det ska bli väldigt intressant att följa din blogg och jag håller med om det som Gun skrev. Det är ju en viss skillnad på att ha en egen hund och att vara fodervärd åt en hund som faktiskt ska utföra ett specifikt jobb senare i livet. Ser fram emot att läsa din blogg och få mer förståelse för hur ni jobbar ihop och vad som förväntas av hunden.
   Ha det bra! Hälsningar Carolina

   • Hej!
    Vad roligt att ni ska bli fodervärdar och extra kul att ni följer bloggen.
    Jag önskar er ett stort lycka till med valpen som ska bo hos er!
    /Joche & Walter