Nu flyger vi solo!

Walter sover nöjt i sin korg.
Walter sover nöjt i sin korg.

Nu har vi sagt hejdå till konsulenten Barbro som får åka hem från Stockholm för den här gången! I dag har vi kört in till Stockholm Central för att se så att allting satt som det skulle. Det gick jättefint trots två oväntade händelser. Först var det biljettkontroll ut från tunnelbanan och sedan var en trappa vi gick i förra gången helt avstängd. Men Walter löste problemen med bravur.

Dessutom började vi dagen idag med så kallad ”frikörning”, det betyder att man går en väg som hunden inte tidigare gått och jag styr i stället hunden med kommandon, rakt fram, höger, vänster och så vidare. Det förutsätter naturligtvis att jag som förare hittar vägen. Jag behövde lämna min dotter på dagis eftersom min sambo är sjuk. Så det var bara att sela på hunden, sätta barnet i bärryggssäcken och gå iväg. Det gick hur bra som helst. Väl framme vid dagis gick Walter direkt fram till den plats där min sambo alltid lägger sin ledarhund. Jag antar att Walter på något sätt kände doften av Molly (den andra hunden) där och därför gick dit i stället för fram till trappan som vore det naturliga. Riktigt häftigt är det i alla fall!

Men nu har vi som sagt avslutat inkörningen och från och med nu så får vi klara oss på egen hand. Men naturligtvis får vi support och hjälp om något skulle gå på tok. Men just nu känns allt väldigt stabilt så det ska nog gå bra!

Dela i Sociala medier