Telia-strul på tredje dagen

Logotype TeliaTelias problem med sin e-posttjänst fortsätter för tredje dagen i rad. Kunderna rasar och hoten om att byta leverantör duggar tätt. Man klarar inte heller av att lova att tjänsterna kommer fungera inom överskådlig tid.

– En tjänst måste ha varit nere i minst fem dagar för att det ska bli aktuellt, säger Telias presschef Jan sjöberg till Aftonbladet Text-TV.

Ja, det är ju en av alla dessa intressanta paragrafer i Telias avtal för bredbandstjänster. En annan lydde i alla fall förr att Telia har rätt att stänga tjänsten om abbonenten använder den för att motta eller delge information, kostnadsfritt eller mot avgift. Det torde ju i klartext betyda att de kan stänga av vem de vill, när de vill utan nån som helst hänsyn.

Att inte lämna någon som helst kompensation till sina kunder är otroligt dåligt och visar på vilken dominerande ställning Telia fortfarande har. Man skulle ju annars kunna tro att ett antal hundra tusen tappade fasttelefoni-kunder skulle få företaget mera ödmjukt, men så är tydligen inte fallet.

När jag själv slutade vara kund hos Telia 2002 försökte de påstå att jag hade en bidningstid på 36 månader på mitt redan då två år gamla avtal. När jag till slut lyckades vinna mot dem kopplade dem i stället ur min internettjänst en månad för tidigt. Problemet som Telia har då som nu är att de förvisso levererar en oförskämt stabil tjänst – tills dess att något går åt skogen, då gör det det rejält. 2001 var nästan alla kunder i Stockholm utan internet i fyra dygn där Telia i all oändlighet skyllde på kundernas egen utrustning tills nån stjärna kom på att det var en konfiguration i en core-router som var trasig. Månne är det något liknande denna gång?

Jag är nog trots allt rätt nöjd med att ha den bredbandsleverantör jag har i dag, även om den har en dålig vana att bli uppköpt i tid och otid. Undrar för övrigt om Telenor framöver har planer på att skrota Bredbandsbolaget som varumärke precis som man gjorde med Vodafone.

Näe, det var bättre förr när mitt internet hette BoNet och när Vodafone hette Europolitan. Telia, har dock alltid varit Telia, stämpeln som det statliga Televerket går inte att tvätta bort så lätt. :-)

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier