Ledarhund i barn-TV

Bild från Disney Junior
Bild från Disney Junior

I programmet ”Händige Manny” (S2E80) på Disney Junior förekommer en pojke med en ledarhund. Han berättar på ett pedagogiskt sätt för de andra barnen hur hans hund, Solsken, kan hjälpa honom fast han inte ser. Han och de andra barnen går in på biblioteket när ett oväder utbryter och det blir strömlöst lagom tills bibliotekarien ska hålla sagostund.

Pojke läser punktskrift. Bild från Disney Junior.
Pojke läser punktskrift. Bild från Disney Junior.

Eftersom den blinda pojken Robert kan läsa punktskrift läser han i stället sagan för de andra barnen. Programmet är väldigt pedagogiskt och förklarar på ett bra sätt både vilken nytta ledarhunden kan göra för sin förare men också att man som blind eller gravt synskadad kan klara sig bra eller kanske till och med bättre än sina kamrater i vissa situationer. Mer sånt i TV, tack!

Dela i Sociala medier