Pebble Steel

2014-07-29 17.08.27Idag ramlade det in ett paket från Teknikmagasinet med en ny leksak till husse.

En ny smartklocka, en Pebble Steel fick det bli efter att jag inte längre kan använda min Galaxy Gear (som bara fungerar med Samsung-telefoner). Pebble steel är som namnet antyder en klocka i rostfritt stål. Den är vattentät och har ett metallarmband. Ett läderarmband medföljer – och lustigt nog så är det armbandet i läder som är monterat vid leverans. Det fick bli ett besök hos Klockmaster i Farsta för att få hjälp att byta.

Pebble använder en epaper-skärm vilket ska göra den batterisnål och lätt att se i direkt solljus. Den har inte touchskärm utan allt styrs via fyra fysiska knappar på enheten. Enkelt uttryckt är Pebble Steel en skärm för dina aviseringar från telefonen. Man kan läsa SMS, e-post och notiser från Facebook samt se vem det är som ringer. Som syns på bilden kan man också se vad klockan är och kan välja olika layouter för klockan. Jag har i nuläget en variant som visar aktuell väderprognos ihop med aktuell tid.

Värt att notera är att Pebble fungerar både med enheter som kör Android och iOS.

Jag ska testa denna nu ett tag och kommer sedan återkomma med ett omdöme.

Andra bloggar om: , , , ,

Detta inlägg innehöll felaktigheter vid publiceringen.
Dessa har nu rättats.

Dela i Sociala medier