Överför pengar till dina vänner med ett Swish

2014-01-18 10.29.07

Swish-logoNu har jag fått mitt Nordea-kort och därmed kunnat komma igång med deras tjänster. De första jag fixade i ordning var ett Mobilt BankID (en fantastisk uppfinning som förtjänar ett eget blogginlägg.) och sedan tjänsten Swish, en mobilapp för att föra över pengar mellan privatpersoner och är tillgänglig för kunder som har SEB, Nordea, LF Bank, Swedbank, Skandiabanken, Handelsbanken eller Danske bank.

Betalfönstret i Swish-appenFördelen med Swish är att man använder mobilnumret till den person man vill skicka pengar och att pengarna kommer fram omedelbart även om man har olika banker. Det är dessutom snabbt och smidigt.

För att kunna använda Swish måste man ha ett mobilt bankID då det är med detta man godkänner sina betalningar och också verifierar sin identitet med för att se historiken i appen. Om man däremot bara vill ta emot betalningar med Swish så behövs inget Mobilt BankID utan då kan man bara aktivera tjänsten i sin internetbank.

Jag har saknat en sån här tjänst länge. Användningsområdena är oändliga, så som att exempelvis enkelt lösa betalningen av en krognota eller samla in pengar vid födelsedagar. Det kan till exempel också användas för att smidigt betala barnvakten eller återbetala den där hundringen man lånade när man glömde plånboken hemma.

Nu krävs bara visst lobbyarbete för att få folk i ens omgivning som inte redan upptäckt det att skaffa Swish. Läs mer om Swish på din internetbank eller på getswish.se. För övrigt är både Swish och Mobilt BankID tillgänglgit med Voice Over på iOS.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier