Staten kastar bort pengar i Second Life

På väg till jobbet idag hörde jag en tralla på radio för P4 Extra som ska sändas senare idag. Det handlade om att bloggvärlden tycker att stat och kommun kastar bort sina pengar om de investerar dem i onlinevärlden Second Life. Enligt bloggarna är SecondLife mest en värld för porr och sexuella inviter. Jag kan inte mer än hålla med. Min erfarenhet av Second Life är ringa, det ska erkännas, jag har dock en karaktär där och jag kar kikat runt lite med den. Det häftigaste var väl att man kan flyga, men i övrigt var jagi nte så impad direkt.

Anledningen still statens intresse ska, enligt SR, vara för att nå unga människor med information och PR. Det är ju bra tänkt, men det måste finnas bättre sätt. Exempelvis kan staten ge de hårt kämpande internetradiostationerna lite bidrag. Stationer som Soundic Radio kämpar hårt med ideellt arbete och sponsorer för att bedriva en verksamhet som på alla sätt riktar sig mot ungdomar. Dels finns ungdomarna inom organisationen, de programledare som producerar radioprogrammen är unga och dessutom är lyssnarskaran i mångt och mycket unga. Plöj ner lite deg här i stället så uppnår ni nog bättre resultat än i Second Life, stat och kommun!

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier