Dags att byta bank

nordealoggaEfter mycket funderande fram och tillbaka har jag nu bestämt mig för att jag ska byta bank. I alla fall delvis. Jag har under de senaste åren varit kund hos ICA Banken efter att tidigare lämnat SEB då de inte ville ge mig några bolån. ICA Banken är på många sätt väldigt bra och jag har till exempel ett förmånligt privatlån där, vilket gör att jag måste fortsätta vara kund hos dem tills vidare också. Dock är min tanke nu att flytta huvuddelen av mina affärer till Nordea. Orsaken är helt enkelt att de erbjuder de tjänster som jag tycker att jag behöver i mitt vardagsliv.

Den främsta anledningen som gör att detta sker just nu är att ICA Banken använder Telia som leverantör av e-legitimation. Detta har alltid fungerat bristfälligt och idag är det värre än någonsin eftersom Telias e-legitimation inte stödjer någon webläsare, varken Chrome, Firefox eller Safari på Mac, som är uppdaterade efter oktober 2013. Detta har fått till följd att jag bland annat haft stora problem att momsdeklarera i mitt företag.

Nordea erbjuder i stället både BankID och Mobilt BankID vilket är en mycket bra lösning och dessutom underlättar att man inte behöver använda så vansinnigt mycket kodor och dosor. Dessutom kan man få e-legitimation på kort hos Nordea, om man önskar det. Nordea är också ansluten till Swish, en tjänst för att föra över pengar mellan personer med hjälp av ett mobiltelefonnummer. Till skillnad mot vanliga banköverföringar räcker det med att man har telefonnumret till den som ska ha pengarna. Dessutom kommer pengarna fram omedelbart även om man har olika banker.

Jag har nu varit och träffat Nordea och skrivit på papper för att bli kund hos dem, så nu väntar jag bara på att det ska ramla in ett nytt VISA-kort och sen är det dags att be om hjälp att flytta autogiron och e-fakturor. Slutligen behöver man meddela de som betalar pengar åt en att de ska betala ut på ett nytt kontonummer. Det är väldigt smidigt att ens nya bank kan hjälpa till att flytta konton, autogiron och liknande. Det är lite jobbigt att behöva fortsätta vara kund i två banker, men det har sina fördelar också, att man kan kombinera tjänster så som det passar en. Dessutom har vi försäkringar kvar hos ICA Banken som även de är rätt förmånliga.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Dags att byta bank”

    1. Pingback: Mobilt BankID – smidig e-legitimaton | Joche.se