Tiggeriet i Stockholm

2013-10-04 16.45.00Det är bedrövligt hur det har blivit i stan!
Stod och väntade vid Medis. På fem minuter blev jag kontaktad av lika många tiggare som emr eller mindre aggressivt ville ha pengar. Förutom killen på t-banan, som delade ut lappen på bilden, så var det totalt 14 tiggare mellan Medborgarplatsen och Skanstull. De flesta av dem den nya typiska tiggaren i gatubilden, kvinnan som sitter i långa kjolar och filtar vid husväggar eller precis vid ingångarna till tricken, det finns till och med en i Hökarängen numera.

Det mest intressanta med dem där är att de uppenbarligen bara har det där som jobb. Med jämna mellanrum kommer deras ”teamleader” och hämtar pengarna och när det inte finns några att tigga för så tar tiggerskorna fram sina iPhones och kollar Facebook eller liknande. Stadsmissionen i Stockholm brukar hävda att Polisen ljuger när de säger att tiggeriet omsätter stora pengar och att de plockat av tiggare flera tusentals kronor. Men om det inte lönade sig så skulle de ju inte finnas. Jag ar inget emot att ge en slant till en behövande i vissa lägen, jag köper gärna Situation Stockholm – men låter den som säljer tidningen behålla den och sälja den en gång till, men det här organiserade tiggeriet i ligaform det kan jag inte med och det bara ökar, ökar och ökar i vår stad.

Det vore verkligen på plats med en lag som tog bort det här eländet, men det verkar ju inte vara möjligt.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier