Hela världen släcker – men inte Stockholm

Earth Hour

I kväll mellan 20.30-21.30 inträffar Earth Hour i Sverige. I 2 100 städer världen över släcks ljusen i en timme för att manifestera för miljön och skicka signaler till politikerna inför klimatmötet i Köpenhamn senare i år. Det är är WWF, Världsnaturfonden, som står bakom manifestationen där 165 svenska kommuner deltar. Men Sveriges huvudstad har valt att ställa sig utanför. Ja, det är inte helt sant, Sofia Kyrka, Kaknästornet, Slottet och diverse andra byggnader i vår skyline deltar, men det är till följd av privata initiativ från privatpersoner och organisationer. Stockholm stad medverkar inte och stadshuset kommer att lysa upp natthimlen.

– Vi tycker att det är att göra miljöfrågan en otjänst att göra den till en symbolfråga om att släcka lamporna en timme. Miljöarbete måste man jobba med hela tiden, säger miljöborgarråd Ulla Hamilton till Aftonbladet.

Svagt av Stockholm stad tycker jag! Jag håller med oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaida (mp) som säger att vi måste arbeta med att skapa opinion kring klimatfrågorna.

Jag är ingen överdriven miljökämpe men en sån här manifestation tycker jag är väl värd att stödja. Det borde även de borgliga politikerna i stadshuset tycka.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier