Ny version av mobila YouTube

YouTube har idag uppdaterat sin mobila version, m.youtube.com, med en ny look and feel. Tanken är att den ska fungera bättre ihop med iPhone och Android. Mobila YouTube använder nu helt html5 som standard och resultatet är mycket snyggt. Den fungerar helt klart både snabbare och stabilare än den inbyggda YouTube-appen. Genom att spara ett bokmärke på hemskärmen (tryck +-tecknet längst ner i Safari och välj att lägga till på hemskärm) så kommer man snabbt till YouTube och det går nu också enklare att spela upp film i HD – vilket framförallt är något som användare av iPhone 4 kommer vilja göra.

YouTube har ännu så länge bara lanserat den nya versionen på engelska vilket innebär att du kommer se den gamla mobilversionen om du har svenska som språk. Detta ändras dock enkelt längst ner på sidan. Klicka där det står ”Språk: Svenska” och ändra till Engelska (US) så får du den nya siten.

Naturligtvis fungerar det klockrent även över 3G, tänk bara på att YouTube förbrukar mycket data och ett fastprisavtal för data är en bra sak att ha.

Mobila Youtube fungerar alldeles utmärkt med VoiceOver både när det gäller att söka, hitta och spela. Det som dock inte fungerar är att ge filmer tummen upp eller tummen ner. Spara till favoriter och dela fungerar dock. Här skulle man önska att språkdetektering fungerade bra i VoiceOver, för det blir mycket svengelska om man inte orkar byta språk via rotorn nu och då.  För övrigt är det värt att notera att videoklipp som inte fungerar i den inbyggda YouTube-appen i iPhone verkar fungera via mobilversionen.

YouTube Homescreen YouTube Browser YouTube Videospelare

Andra bloggar om: ,

Dela i Sociala medier