iLove it!

Idag har jag för första gången provat att använda iMovie för att redigera video. iMovie ingår i sviten iWorks tillsammans med iPhoto, iWeb och Garageband när man köper en Mac. Jag gjorde två enkla videoinspelningar av Skippen med min iPhone, plockade in videon till datorn via iPhoto och sedan in i iMovie. iMovie är väldigt lätt att arbeta med och det går lätt att få snygga och proffsiga resultat. Jag har tidigare i PC lekt med lite olika alternativ men inget så lättarbetat som detta, extra kul att det är gratis och inbyggt – snyggt jobbat igen, Apple! Självklart kan man lägga upp videon direkt på Youtube.

Här är resultatet av dagens första lek i iMovie – filmen är som sagt inspelad med iPhone 3GS i dåligt ljus, därför finns det ganska mycket brus i vissa sekvenser.

Helt klart är i alla fall iMovie ett program med potential. Nu kan det ju bli roligare att ta video till bloggen – inte för att chansen är så stor att det kommer hända, men ändå… :-)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier