Spotify – äntligen i mobilen!

spotify2Så har den äntligen kommit! Applikationen som ger oss Spotify i iPhone. Natten mellan söndag och måndag släpptes applikationen till både iPhone och Android-telefoner.

Man kan göra allt som man kan göra i vanliga Spotify, spela sina spellistor, ändra i dem, radera dem, söka efter musik och så vidare. Dessutom finns möjligheten att synka över 3 000 låtar till sin iPhone för att ha den åtkomliga när telefonen är offline. Bra om man till exempel inte vill använda 3G-nätet när man spelar musik. Synkningen görs när telefonen har kontakt med ett trådlöst nätverk.

Jag har provkört appen och jag är väldigt nöjd. Det enda som man kanske kan klaga på är väl möjligheten att köra Spotify i bakgrunden på samma sätt som iPoden. Jag skulle också vilja kunna använda headset-knappen för att styra Spotify. Men jag förstår att Apple inte vill tillåta det, men jag skulle lika fullt uppsaktta det.

Att ha programmet gå i bakgrunden är ju för övrigt ett lösligt problem. Bara att installera Backgrounder (om man har en jailbreakad enhet).

Själva appen är gratis men för att den ska fungera krävs att man har ett Preium-konto för Spotify. Ett sådant kostar 99 spänn per månad.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier