RyanAir, en skam för hela resebranchen!

Hur länge ska de tillåtas hålla på? RyanAir är inblandade i skandal efter skandal utan att någon stoppar dem.

Senast i raden av skandaler den om 12-åringarna från fotbollsklubben i Sköndal i södra Stockholm.

– Tekniska fel ligger utanför vår kontroll och vi kommer inte att betala ut någon kompensation, säger Lotta Lindquist-Brosjö.

Lätt för henne att säga. Hon är nordenchef för RyanAir och således ytterst ansvarig för RyanAirs verksamhet i norden. Att ett gäng tolvåriga fotbollsgrabbar får sin drömresa krashade struntar väl Ryanair i. Att de dessutom förlorar 2 000 kronor per person i hotell-kosntader på grund av RyanAir struntar hon också i.

Alla som tror att det ”tekniska felet” var ett svepskäl för för få sålda biljetter till den flighten räcker upp en hand nu.

Alla vet vi att man får det man betlar för, och lågprisbolag har sina brister. Men det måste nånstans ändå finnas en gräns för vad som är anständigt. Det är ju dessutom inte första gången som RyanAir är i blåsväder. De har kastat bland annat kastat av funktionshindrade från sina flighter och nu senast utnyttjade de på ett skamligt sätt svenska politiker i sin marknadsföring, något som nu tack och lov ser ut att få rättsliga följder.

Nej det finns bara ett ord som passar i detta samanhang: BOJKOTT!

Angående stämningen av RyanAir presenterar de själva ett pressmeddelande på sin sajt. Jämför gärna skillnaden i det svenska och engelska versionerna.

This must be the first time that a politician has objected to their image being published in a newspaper.

Ovanstående citat saknas i den svenska versionen.

I respons till nyheten sa Ryanairs Nordenchef Lotta Lindquist-Brosjö följande:
– Den här stämningen är ett totalt slöseri av svenska skattebetalares pengar och ännu ett exempel på regeringens försök att förhindra fri konkurrens inom flygindustrin. Regeringen har redan föreslagit en ???miljöskatt??? på 94 kronor i syfte att öka kostnaderna för att flyga till och från Sverige.

Den som förstår vad detta har med Ryanairs brott mot Göran Persson och Laila Freivalds räcker upp en hand nu. *tittar omkring* Nä, inga händer.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

    3 Replies to “RyanAir, en skam för hela resebranchen!”

    1. Bäst var väl ändå Ryanairs svammel om att bolaget står upp för yttrandefirheten. Nästan så att Nordenchefen har en framtid inom politiken.

    2. 2007-05-02 enades Allmänna Reklamationsnämnden att Ryanair genast ska betala ersättning enligt EU Conventionen 261/2004 EUR 400:- till var och en av de 54 resenärerna!
      Alla som tror Ryanair kommer följa lagen d v s betala till dessa pojkar och föräldrar räcker upp en hand!