4 av 10 är inte kloka!

Aftonbladet omröstning om a-kassetillhörighetEnligt en snabb-enkät på Aftonbladet ämnar cirka 45% av tidningens läsare lämna A-kassan när den nya avgiften träder i kraft vid nyår. Ursäkta, men hur dumma i huvudet är ni, EGENTLIGEN?

Hur kan man ens överväga att INTE vara med i en A-kassa? Är det verkligen så att 45% av den svenska befolkningen är så säkra på att inte bli permitterade att de vågar gå ur A-kassan. Jag tror inte det. Jag kan bara se till mig själv. Jag har arbetat inom landstinget i fyra år och ligger således väldigt bra till på allt vad LAS-listor heter. Risken för att jag skulle förlora mitt jobb är tämligen obefintlig. Ändå skulle jag ALDRIG våga.

Att inte vara med i A-kassan är som att kasta sig ut ur ett flygplan utan fallskärm.

Jag håller givetvis med om att den nya a-kasseavgiften är fruktansvärt hög, personligen kommer jag få betala 320 kronor efter nyår. Ändå kommer ju de flesta av oss gå plus på det hela taget i och med skattesänkningen. Det innebär att vi trots den höjda A-kassan ändå kommer ha mer pengar i plånboken efter nyår än vad vi hade innan.

Näe, kära svenskar, tänk om! Lämna varken A-kassa eller fack, speciellt inte nu. Tillsammans är vi starka och fackföreningsrörelsen har visat förr att man kan ta strid. Vi ska göra det den här gången också, om det är nödvändigt. Vi kommer att överleva den o(m)vända Robin Hood-politiken den här gången också. 2010 är det val igen, då om inte förr ska vi se till att allt blått blir rött.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier