Ännu en must-have pryl!

Zoom H2I helgen har jag varit på Ljudmediahelg på Almåsa. En helg för oss med någon form av synskada och som på något sätt arbetar med ljud. Det var en väldigt rolig och på många sätt väldigt inspirerande helg.

Bland mycket annat var en kille som heter Pierre där och föreläste för oss. Han producerar program åt Sveriges Radio och berättade om sitt arbete. Vi fick också njuta av Henrik, en kille som bjöd på diverse godbitar ur sitt ljudarbete. Vi fick exempel på julkalenderar och barnradio som han varit med och producerat och det var en riktig vitamininjektion för prudktionslusten.

Flera av de som hade olika föredrag under kursen pratade sig varma om en liten digitalporta som heter Zoom H2 [produktlänk hos MusikBörsen]. En digital inspelare som verkar fruktansvärt bra. Den är så vitt jag förstår tämligen populär bland de som gör produktioner åt SR. Den har fyra mikrofonsegment så du kan spela in både framåt och bakåt i olika kombinationer, både med njure och som rundupptagande. Det innebär att du också kan skapa en äkta 5.1-känsla med inspelningarna om du vill.

Jag ska definitivt ha en sån där. Dels kan den komma väl till pass i mitt radioarbete men framförallt för att användas i produktionen av podcasts för SmartTech, ett projekt som jag tillsmmans med Jocke gör poddinspelningar för.

Detta är helt klart en must have-pryl.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    2 Replies to “Ännu en must-have pryl!”

    1. Dom är guld värda, jag lovar dig. Du kommer inte bli besviken när du väl har en Zoom i din hand. Har arbetat med dom ganska mycket, ljudredaktionen på skolan har ett par stycken.

    2. Vi använder dem på min mediautbildning också. Jag har själv en Zoom H2 Hemma ,och är mer än nöjd. Mycket bra digitalporta för priset av strax under 2000 kr. Lätt värt pengarna!